Purify

Luftrenaren Purify från Ozoneair har vunnit bäst i test hos Sveriges största villatidning – Villalivet. Tidningen testade de 7 bäst säljande luftrenarna och Purify blev bäst i test.

Vårt Purify-sortiment

Purify 30

Upp till 30 kvm

Ozoneair Purify 30

Rena ytor och utrymmen på upp till 30 kvm i realtid. Pris 4490:-

 • Tar bort pollen, allergiämnen, mögelsporer, bakterier och virus.
 • Renar i realtid – innan föroreningarna sprids.
 • Nästintill ljudlös (perfekt för sovrummet).
 • Drar mindre el än en glödlampa.
 • 100% naturlig: Inga kemikalier, inget ozon.

Purify 60

Upp till 60 kvm

Upp till 60 kvm

Dubbla reningsytan, inte priset. Renar ytor och utrymmen på upp till 60 kvm med unik reningsstyrka. Bäst val för allergiker och astmatiker även i sovrummet. 5990:-

 • Tar bort pollen, allergiämnen, mögelsporer, bakterier och virus.
 • Renar i realtid – innan föroreningarna sprids.
 • Nästintill ljudlös (perfekt för sovrummet).
 • Drar mindre el än en glödlampa.
 • 100% naturlig: Inga kemikalier, inget ozon.

Purify 120

Upp till 120 kvm

Purify 120

Rena ytor och utrymmen på upp till 120 kvm i realtid. 7990:-

 • Tar bort pollen, allergiämnen, mögelsporer, bakterier och virus.
 • Renar i realtid – innan föroreningarna sprids.
 • Nästintill ljudlös (perfekt för sovrummet).
 • Förstör de minsta, skadligaste partiklarna.
 • Valfri ozonfunktion som ger extra frisk och fräsch luft.
 • Inget ozon avges i rummet när fukntionen är aktiv.
 • Reningen sker enbart inom luftrenaren och tar effektivt bort lukter.

PASSA PÅ!

Årsförbrukning Hepa-filter på köpet! Värde 599:-

Den nya generationens luftrenare kommer från Ozoneair™

Ozoneair Purify minskar allergisymptom

Använd luftrenare mot pollenallergi

I Sverige är ca 30% av befolkningen allergiska mot pollen. Detta kan vara mycket besvärligt och ge mycket symtom på våren och sommaren då det är som mest pollen i luften. Är man allergisk mot pollen kan man få besvär som rinnande och kliande ögon, nysningar, hosta, luftvägsbesvär och att man känner sig mycket trött och ibland sjuk.

På våren och sommaren finns mycket pollen utomhus, men pollen finns faktiskt också i våra hem. Det tar sig in genom fönster, ventiler och på våra kläder när vi varit ute. Då kan det hjälpa att ha en luftrenare i hemmet som lindrar besvären för de som är pollenallergiker.

Vad är pollen?

Pollen är blomväxters och barrträds ena befruktningsorgan. Ett pollenkorn innehåller tre celler och storleken på pollenpartiklarna varierar beroende på vilken sort det är. Pollen från träd och växter kan fastna i slemhinnorna, exempelvis slemhinnorna i näsan. Är man allergisk mot pollen så överreagerar immunsystemet mot ämnen i växternas pollen/frömjöl och bildar antikroppar. Dessa ger symtom som nysningar, kliande och rinnande ögon, nästäppa, rinnsnuva och trötthet. Under våren är det pollen från björk, al och hassel som har högst halter i luften. På sommaren är det istället gräs och gråbo.

Så hjälper en luftrenare mot pollen

En luftrenare kan ta bort upp till 99,97% av partiklarna i luften. Detta inkluderar pollenpartiklar. Luftrenaren kan alltså rena luften från pollen och allergener och därmed lindra de symtom som pollenallergin orsakar. Exempelvis nysningar, rinnande ögon osv. Du kan fortfarande behöva ta allergimedicin trots att du har en luftrenare, men de flesta upplever en lindring av deras allergibesvär tack vare luftrenaren. De flesta pollenpartiklarna är väldigt små, mellan 10-50 mikrometer i diameter.

Detta kan göra det svårt för vissa luftrenare att fånga upp dessa i sina filter de renar luften med. Eftersom Purify använder sig av den nya tekniken Oxyplasma så eliminerar den partiklarna direkt i luften. Purify kommer då åt de allra minsta pollenpartiklarna

 

 

Tips för en pollenallergiker

Som pollenallergiker kan det vara svårt att undvika pollen. Speciellt eftersom det finns överallt och gärna cirkulerar i luften på grund av vinden. Det finns dock en del saker du kan göra för att undvika pollen så mycket som möjligt, och därmed få lindrade symtom. Du kan exempelvis hålla fönster och dörrar stängda, hålla koll på pollenprognoserna för att undvika att vistas ute när det är som högst pollenhalter, byta kläder efter du varit ute och undvika att ha kläderna i sovrummet.

Om du har ett husdjur så tänk på att detta kan ha pollen i pälsen. Ett annat tips är att duscha och tvätta håret ofta för att bli av med pollenpartiklar. Det kan även vara bra att våttorka ytor när du städar istället för att damma eller dammsuga, då detta kan röra upp pollen som lagt sig på ytorna. Att använda en luftrenare är också en god idé för att minska pollenallergibesvär.

Så fungerar Purify

Istället för att förlita sig på filter för att fånga föroreningar – förstör Ozoneair Purify partiklarna permanent. För att åstadkomma detta använder maskinen den patenterade och forskningsbaserade reningstekniken Oxyplasma.

Metoden vilar på årtionden av kunskap och forskning. Genom ett tätt samarbete med Luleå Tekniska Universitet tillverkades produktens unika reningskammare. Den möjliggör för nästintill ljudlös luftrening. Du kan ha Purify påslagen dygnet runt – utan störande surr. Varför inte placera den i sovrummet för hälsotrygg sömn?

Tack vare tekniken kan Purify nå både ytor och utrymmen i ditt hem. Oxyplasma, som är en renande restprodukt, består av joner, elektroner och laddade partiklar.

Reningskraften förstör partiklar som är 1000 gånger mindre än vad vanliga luftrenare klarar av. Det betyder att Purify kommer åt de mest hälsofarliga luftbovarna; nanopartiklar som allergener, bakterier och virus.

Motverka kvalster med luftrenare

Kvalster är små spindeldjur, som framförallt trivs bland dina sängkläder. Många vet inte att de också kan utgöra ett hälsohot.

Det är främst dess avföring som kan orsaka hälsoproblem – rinnande näsa, kliande ögon och nysningar. Det kan kännas som en förkylning som aldrig tar slut.

 1. De osynliga spindeldjuren (ofta mindre än 0,3 mm) trivs främst bland dina madrasser och mattor.
 2. Krypen frodas. Varelserna trivs i varma och fuktiga miljöer, där de livnär sig på hudavskrap.
 3. Spindeldjuren förökar sig. Många vet inte att kvalster kan sprida allergener. I värsta fall orsakar de otäcka besvär som astmaattacker eller eksem.

Att upprätthålla och bibehålla ett dammfritt hem är A och O när det kommer till att förhindra kvalsterangrepp. De obehagliga varelserna stormtrivs nämligen när det är dammigt. Om luftfuktigheten och temperaturen dessutom är optimal, är ditt hem i riskzonen för hälsobovarna.

Problemet med vanliga luftrenare är att du inte når alla utrymmen och ytor. Maskinerna förlitar sig på förlegade filter – vilka bara renar bara luften som har turen att passera rakt genom apparaten.

Med Ozoneair Purifys unika reningskraft Oxyplasma når du både luften och ytorna i ditt hem. På så sätt motverkar du kvalsterangrepp innan de uppstår – genom att hålla ditt hem dammfritt, friskt och fräscht.

Dålig luft hemma?

Några tecken på att din inomhusluft kan vara förorenad. Om du märker några av dessa kan det vara dags att undersöka situationen ordentligt.

 1. Ta först en titt på dina energiräkningar. Ser du en gradvis ökning över tid? Det kan vara ett tecken på att ditt hem inte är så väl förseglat som det borde vara. Detta innebär att föroreningar kommer in utifrån och får ditt VVS-system (värme, ventilation och sanitet) att gå på högvarv.
 2. Har du huvudvärk oftare än du brukar? Det är den vanligaste varningssignalen på förorenad inomhusluft.
 3. Hur skiljer sig dina upplevelser inomhus och utomhus? Om du exempelvis hostar mer när du är inomhus, är det ett tydligt tecken på att din hemmiljö inte är ren. Var uppmärksam på eventuella hälsoproblem som dyker upp när du är hemma.

Ozonfunktion

Ozon är naturens rengöringsmedel. Ett exempel på denna funktion finner du i modellen Ozoneair Purify 120. Ozoneairs kraftigaste modell renar utrymmen och ytor på 5–120 kvm. Det betyder att du kan hälsosäkra allt från skrubben till hela våningsplanet.

Purify 120 tar inte bara bort allergener, damm och andra föroreningar från luften – den eliminerar också lukter. Luftrenaren har tre fläktlägen, så att du kan anpassa reningen efter dina behov. Och eftersom den är på autopilot behöver du inte oroa dig för att ständigt ändra inställningarna. Inget krångel – bara ren luft.

Textmaterial hämtat från Ozoneair AB © 2023

Ozoneair är ett norrländskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå. Med innovativ teknik och i nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet och EU:s innovationsfond utvecklades Purify, Sveriges bäst säljande luftrenare.

SÅ BÖRJADE DET

Johan Lundberg är en av över 3 miljoner svenskar som lider av pollenallergi. Under en särskilt svår pollensäsong sökte han efter en luftrenare som kunde lindra besvären i hemmet. Det visade sig vara omöjligt.

– Jag testade olika luftrenare, men insåg ganska snabbt att de inte fungerade tillräckligt bra. Då började jag läsa på. Faktum är att tekniken inom luftrening inte har förändrats mycket på över 100 år. Föroreningar fångas fortfarande i filter.

REVOLUTIONERANDE TEKNIK

Med hjälp av gedigen research och ledande forskare togs den unika reningskteniken sedan fram, Oxyplasma® som nu ligger till grund för luftrenaren Purify.

Framgångssagan vilar på studier, rigorösa labbtester och feedback från kunder – däribland allergiker och astmatiker. Resultatet är konstant, kraftig och klinisk rengöring – för kommersiella kontexter och privat bruk.

PURIFY GÖR SKILLNAD

På kort tid blev Purify Sveriges bäst säljande luftrenare – med över 50.000 sålda maskiner. Men det är inte siffrorna som glädjer uppfinnaren mest. Istället är det mejlen, tackbreven och samtalen som driver bolaget Ozoneair framåt.

– Nu får allergiker, astmatiker och andra luftkänsliga samma chans till hälsosäker luft som jag fick. Det var tanken från början – och det känns fantastiskt att vi uppnår vårt mål: Att göra skillnad genom renare luft.

KÄLLA

Kontakt

Receive the latest news in your email